Hogere hypotheek voor duurzamer huis kost vaak moeite

Als je je huis wilt verduurzamen, mag je een hogere hypotheek afsluiten. Maar nog lang niet alle banken zijn bereid om je dat extra geld ook te lenen!

Zonnepanelen

Volgens de hypotheekregels mag je meer lenen als je je huis wilt verduurzamen. Het extra geld moet je dan gebruiken om energiebesparende maatregelen te treffen.

Hogere rente

Onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) laat echter zien dat 7 van de 31 beoordeelde banken de hypotheek niet willen verhogen. En van de geldverstrekkers die wel meer geld uitlenen, zijn er 9 die daarvoor een hogere rente rekenen. Het verschil kan oplopen tot meer dan 0,5%, aldus het onderzoek dat eind 2018 is gehouden.

Andere leningen en subsidies

Gelukkig zijn er ook banken waar je wel terecht kunt. Lukt het toch niet om een hogere hypotheek af te sluiten of heb je meer geld nodig om al je energiebesparende plannen te realiseren? Dan kun je de vaak tegen aantrekkelijke condities lenen bij jouw gemeente of provincie.

Misschien kom je zelfs in aanmerking voor een subsidie. Op de website energiesubsidiewijzer.nl vind je meer informatie.

Doe de scan!

Weten wat je allemaal kunt doen om jouw huis duurzamer te maken? Doe dan onze DuurzaamheidScan en zie binnen een paar minuten wat jouw mogelijkheden zijn.

DuurzaamheidScan

Erkend Financieel Adviseur helpt

Heb je vragen over de financiering van jouw duurzame huis? Stel ze dan aan een Erkend Financieel Adviseur. Die weet precies welke mogelijkheden er zijn. Maak gerust eens een verblijvende afspraak.

HypotheekBlij Scan
HypotheekBlij Scan

Heb je een vraag?

Je financiële vragen stel je niet aan zomaar een adviseur, die stel je aan een Erkend Financieel Adviseur. Vul de 4 cijfers van je postcode in en vind een Erkend Financieel Adviseur bij jou in de buurt.