Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld verdienen door te besparen op je verzekeringen

Jong stel in gesprek met financieel adviseur
  • Goed met geld
  • Leven
  • Overlijden
  • Verzekeren
  • Woonlasten

Geld verdienen door te besparen op je verzekeringen

Verzekeringen zijn supersaai. Althans, dat vinden veel Nederlanders. Maar als we je nou vertellen dat je binnen een uurtje misschien wel honderden euro’s kunt besparen?

De premies van schadeverzekeringen voor je huis en je auto stijgen al jaren. Dat komt vooral omdat er steeds vaker schade is door extreem weer. Gemiddeld ruim € 350 miljoen per jaar. Maar er zijn ook uitschieters, zoals bijvoorbeeld de zomerstormen van 2016. Die alleen waren al goed voor een schadepost van € 600 miljoen!

Hogere premie

Omdat de klimaatverandering waarschijnlijk structureel is, zijn de premies van veel schadeverzekeringen in de afgelopen jaren omhoog gegaan. Gemiddeld was je vorig jaar € 450 kwijt voor een gecombineerde opstal- en inboedelverzekering. Vijf jaar geleden was nog 25% minder. Voor veel autoverzekeringen geldt een vergelijkbare prijsontwikkeling.

Twee keer zo duur

Toch zijn er nog altijd grote premieverschillen tussen verschillende verzekeringen. Zo betaal je voor het duurste woonpakket ongeveer twee keer zoveel als voor het voordeligste. Voor een WA-autoverzekering geldt hetzelfde. Hoog tijd dus om je verzekeringen weer eens te updaten!

Kijk ook naar je ORV

Datzelfde geldt voor je overlijdensrisicoverzekering (ORV) als je die al langer geleden hebt afgesloten. De gemiddelde levensverwachting van de Nederlander is namelijk flink gestegen. Hierdoor zijn de premies in de afgelopen twintig jaar gehalveerd! Op een verzekering met een maandpremie van € 80 kan dat dus een kleine € 500 per jaar schelen!

 

Erkend Financieel Adviseur helpt

Je kunt je verzekeringen natuurlijk zelf weer eens doornemen, maar waarom zou je het niet overlaten aan een expert? Een Erkend Financieel Adviseur is zo’n specialist en helpt je graag bij het vinden van de verzekeringen die het beste aansluiten op jouw wensen en eisen. Maak dus gerust eens een afspraak om te horen wat hij of zij voor jou kan betekenen.

Meer nieuws en tips over leven en wonen

Een sleutelbos ligt op de stoep, op de achtergrond loopt een man weg.
  • Financiële Toekomst
  • Hypotheek
  • Relatie
  • Scheiden
Na de kinderen is het eigen huis en wie daar gaat wonen meestal het belangrijkste onderwerp tijdens...