Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte inkomstenbelasting vóór 1 mei, of uitstel vragen

Iemand vult zijn belastingformulier in op de computer
  • Leven
  • Inkomen
  • 2021

Aangifte inkomstenbelasting vóór 1 mei, of uitstel vragen

Sinds 1 maart kun je aangifte Inkomstenbelasting over 2021 doen. Ben je verplicht om aangifte te doen? Dan heb je waarschijnlijk al een oproep ontvangen van de Belastingdienst.

In dat geval kun je gebruik maken van het online belastingformulier. De Belastingdienst heeft de nieuwe aangifte al grotendeels voor je ingevuld. Daarvoor gebruikt ze gegevens uit vorige aangifte én informatie van onder andere banken en verzekeraars.

Goed controleren

Je moet wel goed controleren of alle gegevens kloppen, je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de juistheid ervan. En misschien heb je over het afgelopen jaar wel andere aftrekposten dan over 2020. Bijvoorbeeld omdat je een studie bent gaan volgen of bijzondere zorgkosten hebt gemaakt.

Uitstel aanvragen via Mijn Belastingdienst

Red je het niet om vóór 1 mei aangifte te doen? Vraag dan uitstel aan. Dat kan online door in te loggen op Mijn Belastingdienst. Nadat je bent ingelogd, ga je naar ‘Belastingjaar 2021’ en klik je op ‘Uitstel voor mijn aangifte inkomstenbelasting aanvragen’.

Andere manieren

Je kunt ook het formulier ‘Uitstel aanvragen’ downloaden en invullen. De derde manier om uitstel aan te vragen, is door te bellen met de BelastingTelefoon op 0800- 0543 en jouw verzoek door te geven.

Tot 1 september

Als je uitstel krijgt, heb je vier maanden langer de tijd om aangifte te doen. Je aangifte moet dan dus uiterlijk op 1 september 2022 bij de fiscus zijn.

Hulp nodig?

Heb jij hulp  nodig bij jouw belastingaangifte? Neem dan contact op met een Erkend Financieel Adviseur. Die helpt je graag verder. Zelf, of door je te verwijzen naar een expert in zijn of haar netwerk.

Meer nieuws en tips over leven en wonen

Een jong is het dak op zolder aan het isoleren.
  • Duurzaamheid
  • Energiezuinig
  • Hypotheek
  • Lenen
  • Wonen
Je wilt wel verduurzamen, maar je hebt er eigenlijk geen geld voor. Of je verwacht dat het niet...