Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén op de vijf huiseigenaren heeft financiële zorgen

Een jong stel met zorgelijke blikken in hun ogen zit aan tafel met een stapel papieren en een rekenmachine
  • Financiële Toekomst
  • Hypotheek
  • Inkomen

Eén op de vijf huiseigenaren heeft financiële zorgen

Maar liefst één op de vijf Nederlanders met een koopwoning én een hypotheek ligt soms wakker vanwege financiële zorgen. Dat concludeert Carla Muters, voorzitter van het bestuur van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

Het is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek onder woningeigenaren dat NHG vlak voor de zomer heeft laten uitvoeren. Voor een grote groep hypotheekbezitters blijkt het iedere maand moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. De meeste proberen dat op te lossen door minder uit te geven of meer te werken. 

Niet naar adviseur

Ondanks hun zorgen heeft bijna de helft van de ondervraagde groep nog geen contact opgenomen met een financieel adviseur. Soms omdat ze bang zijn voor de advieskosten, soms omdat ze zich schamen of weinig vertrouwen in een adviseur hebben. Terwijl die juist een belangrijke rol kan spelen in de oplossing. Zo heeft 10% van de geënquêteerden de hypotheek aangepast als onderdeel van de oplossing.

Inzicht krijgen

Naast je hypotheek heb je natuurlijk meer woonlasten. Als je jouw financiële situatie wilt stroomlijnen, is het belangrijk dat je die goed op een rij hebt. Een financieel adviseur kan je ook hiermee helpen.

Vrijblijvend

Maak jij je (soms) zorgen over je financiële toekomst? Zet dan je schroom opzij en neem vrijblijvend contact op met een Erkend Financieel Adviseur, ook bekend als Erkend Hypotheekadviseur. Die kan je in veel gevallen helpen, waardoor jij weer rustig kunt slapen. Er zijn ruim 6.000 Erkend Financieel Adviseurs in Nederland, er zit er dus altijd één bij jou in de buurt.

Meer nieuws en tips over leven en wonen

Een jong is het dak op zolder aan het isoleren.
  • Duurzaamheid
  • Energiezuinig
  • Hypotheek
  • Lenen
  • Wonen
Je wilt wel verduurzamen, maar je hebt er eigenlijk geen geld voor. Of je verwacht dat het niet...