Minister stopt € 90 miljoen in subsidiepot voor isolatie

Goed nieuws voor iedereen die zijn of haar huis wil isoleren! Minister Kajsa Ollongren heeft namelijk € 90 miljoen in de pot van de SEEH-regeling gestopt.

Isoleren woning

Iedereen die vanaf 15 augustus 2019 tenminste twee isolatiemaatregelen neemt, kan voor subsidie in aanmerking komen. De subsidies worden uitgekeerd vanaf 2 september 2019.

Duurzaam besparen

De SEEH – voluit Subsidie energiebesparing eigen huis – bestaat al langer, maar de pot was leeg. Door de toewijzing van het nieuwe budget kunnen huiseigenaren niet alleen besparen op energiekosten, maar ook helpen een belangrijke stap te zetten richting een duurzaam gebouwde omgeving, aldus de minister van Binnenlandse Zaken.

Maximaal € 10.000 per huis

Woningeigenaren kunnen ongeveer 20% van hun kosten gesubsidieerd krijgen. Er geldt een maximum van € 10.000. De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een deskundig bedrijf.

De volgende isolerende maatregelen komen – onder voorwaarden – in aanmerking voor subsidie:

  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie en/of bodemisolatie
  • Gevelisolatie
  • Hoogrendementsglas

Aanvragen

Wil jij subsidie aanvragen? Dat kan vanaf 2 september via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier vind je tevens meer informatie over de energiebesparende maatregelen en de voorwaarden.

Website Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 

Heb je een vraag?

Je financiële vragen stel je niet aan zomaar een adviseur, die stel je aan een Erkend Financieel Adviseur. Vul de 4 cijfers van je postcode in en vind een Erkend Financieel Adviseur bij jou in de buurt.