Overslaan en naar de inhoud gaan

Kan ik nog wel verhuizen tijdens de coronacrisis?

Verhuizen
  • Wonen
  • Corona

Kan ik nog wel verhuizen tijdens de coronacrisis?

Het zal je maar gebeuren. Voordat de coronacrisis uitbrak, heb je een huis gekocht en in het contract is vastgelegd dat de overdracht dit voorjaar plaatsvindt. Of misschien wordt jouw nieuwbouwwoning eerdaags opgeleverd. Maar kun je nog wel verhuizen in tijden van corona?

Gelukkig wel, al zal dat wat anders gaan dan vroeger. Dat zegt de branchevereniging van Erkende verhuizers. Ook verhuizers nemen de richtlijnen van het RIVM namelijk strikt in acht. Ze houden dus minimaal anderhalve meter afstand en komen met een team van hooguit drie mensen.

Verhuizers werken door

Toch kunnen zij verhuizingen die al gepland staan gewoon uitvoeren en nemen zij ook nieuwe klussen aan. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de verhuizing waarschijnlijk wat langer zal duren. Dus twee dagen in plaats van één dag of drie dagen in plaats van twee.

Hygiëne

Verder vragen ze hun klanten – jou dus – om de hygiënemaatregelen te volgen. Dus: was je handen regelmatig met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Uitstellen

Heb je al afspraken gemaakt met de verhuizer en krijgt iemand in het gezin koorts en/of last van de luchtwegen? Neem dan even contact op met het verhuisbedrijf. In zo’n situatie is het verstandig om de verhuizing uit te stellen. Mocht dit betekenen dat de huisraad moet worden opgeslagen, dan kan het verhuisbedrijf je daarbij helpen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de richtlijnen voor hygiëne of de symptomen van het coronavirus? Op de website van het RIVM vind je alle informatie die je nodig hebt.

Meer nieuws en tips over leven en wonen

Moeder en dochter zitten aan de keukentafel, met daarop een spaarpot en muntgeld.
  • Financiële Toekomst
  • Goed met geld
  • Kinderen
  • Leven
De Week van het geld loopt dit jaar van 11 tot 15 maart. In die week geven docenten en gastsprekers...