Overslaan en naar de inhoud gaan

Hypotheekrente: verlaging op komst?

Een grillige rentegrafiek met stapeltjes muntgeld erbij
  • Wonen
  • Hypotheek

Hypotheekrente: verlaging op komst?

Nadat een forse stijging in de eerste maanden van het jaar lijkt de hypotheekrente te stabiliseren of zelfs licht te dalen. Veel experts houden er rekening mee dat deze trend doorzet, hoewel dit natuurlijk niet met zekerheid valt te zeggen.

Sinds het laagste rentepeil van september vorig jaar, is de hypotheekrente flink opgelopen. In veel gevallen tikt de rente momenteel de 4% aan. Maar inmiddels is de kapitaalmarktrente weer behoorlijk gedaald en meestal volgt de hypotheekrente die trend. De kans bestaat dus dat ook de hypotheekrente weer omlaag gaat, zeggen meerdere hypotheekspecialisten.

Hogere marges

Die kapitaalmarktrente daalt trouwens al twee maanden. De hypotheekrente blijft daar dus bij achter. Volgens de experts kan dat komen omdat de banken hun marges wat hoger houden. Die waren het afgelopen half jaar juist wat krapper door de snel stijgende rente.

Toenemende concurrentie

Daarnaast is de rentemarkt nog lang niet stabiel. Daardoor zijn geldverstrekkers voorzichtig met het aanpassen van rentepercentages. Toch is de algemene verwachting dat dit over de brede linie verandert, zodra één van de grote aanbieders de hypotheekrente verlaagt. De kans dat dit binnenkort gebeurt is des te groter, omdat de concurrentie tussen banken zal toenemen nu de hypotheekmarkt terugloopt.

Meer informatie

Heb je een vraag over dit artikel of over een lopende of nieuwe hypotheek? Stel die dan aan een Erkend Financieel Adviseur, ook bekend als Erkend Hypotheekadviseur. Je vindt er snel één bij jou in de buurt met onze handige zoekmachine.

Meer nieuws en tips over leven en wonen

Een jong stel is aan het verhuizen
  • Huis kopen
  • Hypotheek
  • Starters
  • Woningmarkt 2024
  • Woonlasten
Als je overweegt om je eerste stap te zetten op de woningmarkt, vraag je je misschien af wat voor...