ToekomstBlij

Zet alles op een rij en word ook ToekomstBlij!

Je leeft hier en nu, maar je wilt natuurlijk morgen en overmorgen ook zo weinig mogelijk financiële zorgen hebben. ToekomstBlij, noemen wij dat. Maar wat komt daar bij kijken? En hoe word je in elke fase van je leven ToekomstBlij?

Je woning speelt meestal een grote rol in je financiële toekomst. Dat geldt zeker als je een eigen huis hebt. Een koopwoning is immers één van de duurste aankopen in je leven! Maar het kan ook een spaarpot zijn die je op een handige manier kunt gebruiken, nu en in de toekomst.

Vermogen handig inzetten

Goed plannen kan bijvoorbeeld helpen om jouw vermogen zo handig mogelijk in te zetten. Door nu vast slim vooruit te kijken, kun je straks je kinderen misschien wel helpen bij het kopen van hun eerste huis. Of je pensioen aanvullen met de overwaarde van jouw woning.

Dromen realiseren

Misschien wil je over een paar jaar wel een wereldreis maken. Een oldtimer kopen. Er elke zomer zes weken op uit met je eigen camper. Heb jij een droom die je graag wilt waarmaken maar die behoorlijk wat geld kost? Ook dan helpt het als je een planning maakt!

Risico’s afdekken

Vooruitkijken betekent ook: oplossingen bedenken waarmee je eventuele tegenslagen makkelijker kunt opvangen. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt raakt? Of als jouw partner plotseling overlijdt? Geen leuke gedachten, maar belangrijk genoeg om even bij stil te staan.

Alles op een rij

Heb je geen tegenslag? Des te beter! Dan kun je helemaal genieten van alles wat het leven nu én in de toekomst te bieden heeft! Hoe dan ook, als je alles op een rij hebt gezet, kun je makkelijker keuzes maken. En dat helpt je om ook ToekomstBlij te worden!

Erkend Financieel Adviseur helpt je ToekomstBlij te worden

Wil jij ook blij worden van jouw financiële toekomst? Maak dan eens een afspraak met een Erkend Financieel Adviseur. Als specialist kan die alle relevante zaken voor je op een rij te zetten. 

Huis kopen of toch huren?

Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen? Vooral veel jonge mensen stellen zichzelf die vraag. Om hen te helpen ToekomstBlij te worden, heeft LevenWonen de belangrijkste voor- en nadelen op een rij gezet.

ToekomstBlij met Pensioen

Als je met pensioen gaat, daalt je bruto inkomen meestal. Kun je dan je hypotheek nog wel betalen? Regeren is vooruitzien: door jezelf deze vraag bijtijds te stellen, kun je ook na je pensioen ToekomstBlij blijven.

Hypotheek onderhouden helpt je ToekomstBlij te worden

Een eigen huis is waarschijnlijk het duurste dat je ooit koopt. En de hypotheek ervoor heeft vaak tientallen jaren invloed op je financiën en dus op vraag in hoeverre jij ToekomstBlij wordt. Dan is het toch raar als je er nooit meer naar omkijkt?

Kinderen helpen bij het kopen van een huis

Als ouder wil je je kinderen straks natuurlijk helpen bij het kopen van hun eerste huis. Maar wat kun je doen? LevenWonen zet de mogelijkheden op een rij, zodat niet alleen jij maar ook je kinderen ToekomstBlij worden!

Hypotheek en overlijdensrisicoverzekering

Als je een hypotheek wilt, moet je vaak ook een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten. Maar zelfs als dat niet hoeft, is het vaak wel verstandig. Een ORV keert namelijke een bedrag uit als jij of je partner voor een bepaalde datum overlijdt. 

ToekomstBlij Samenwonen: wat moet je vastleggen

Woon je samen of ga je binnenkort samenwonen? Dan is het slim om je relatie officieel vast te leggen in een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap. Zo kom je minder snel voor onaangename verrassingen te staan er wordt je dus ToekomstBlij.

Nabestaandenpensioen: financiële zekerheid voor nabestaanden

Biedt jouw werkgever een pensioenregeling aan? Dan kun je er meestal ook voor kiezen om te sparen voor nabestaandenpensioen. Doe je dat en kom je te overlijden dan krijgt jouw partner elke maand een uitkering uit het pensioenfonds. En dat is een geruststellende gedachte.

Kun je bij arbeidsongeschiktheid je huis nog betalen?

In Nederland kunnen meer dan 800.000 mensen door een ziekte of ongeval hun werk niet meer (volledig) doen. Dat is bijna één op de tien! Arbeidsongeschiktheid heeft altijd financiële gevolgen, ook als je een uitkering krijgt. De grote vraag: kun je in dat geval nog wel in je huis blijven wonen?

Leven & Wonen is een initiatief van

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode
  • Wordt vermeld op LevenWonen.nl