Kop van een struisvogel tegen een blauwe lucht

Doe de Financiële StruisvogelScan!

Jij steekt je kop niet in het zand bij een ongemakkelijke vraag, toch? OK, zelfs als je die neiging wel hebt, moet je juist even doorzetten! Dat geeft je namelijk nu én in de toekomst veel meer (financiële) rust.

Afhankelijk van jouw gezinssituatie beantwoord je maximaal zeven korte meerkeuzevragen. Daarna weet je of je jouw financiële zekerheid voor de toekomst op hoofdlijnen goed hebt geregeld. Is dat niet (helemaal) het geval? Dan geven we je tips om dat alsnog te doen.

Wat is jouw situatie?

Vragen over je financiële toekomst

Werkloos of ziek worden

De coronacrisis bewijst maar weer eens hoe grote delen van een beroepsgroep opeens werkloos thuis kunnen komen te zitten. En wist je dat één op de vijf werknemers gedurende zijn carrière zo ziek wordt, dat hij of zij niet meer (helemaal) aan de slag kan? Stel dat het jou overkomt. Kun jij je huis dan nog wel betalen?

Uit elkaar

Je wilt er liever niet aan denken, maar feit is dat bijna vier op de tien stellen op termijn weer uit elkaar gaan. Dat heeft vaak flinke gevolgen voor de portemonnee van allebei de partners. Kunnen jullie dan wel (blijven) wonen zoals jullie willen?

Pensioen

Iedereen die in Nederland woont, krijgt vanaf de pensioengerechtigde leeftijd AOW. Dat is geen vetpot. Veel werknemers bouwen daarnaast pensioen op. Maar is dat wel genoeg om straks, als je ‘oud’ bent, de dingen te blijven doen die je wilt doen? Zeg jij het maar:

Overlijden

Het is de enige zekerheid die we hebben: ooit gaan we dood. Maar wat als dat nou eerder is dan je verwacht? Heeft jouw partner dan nog wel genoeg inkomen om in jullie huis te blijven wonen?

Erfenis

En hoe zit het met de erfenis? Zeker als je samenwoont zonder contract of als je een samengesteld gezin hebt, kan een overlijden onverwachte financiële gevolgen hebben. Weet jij precies hoe dat zit?