Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf tips om te besparen in 2021

Jong stel zit samen op de bank en bekijkt iets op een iPad
  • Leven
  • Inkomen
  • Wonen
  • Hypotheek
  • Goed met geld

Vijf tips om te besparen in 2021

Zoals elk jaar hebben veel mensen ook in 2021 het goede voornemen om te besparen op hun uitgaven. Maar waar begin je? Om je op weg te helpen, heeft de redactie van LevenWonen vijf goeie tips voor je op een rij gezet.

1. Minder hypotheekrente betalen

De meeste huiseigenaren betalen over hun lening niet alleen een basisrente maar ook een renteopslag. Bij de meeste banken komt er al een opslag op de basisrente als de hypotheek meer dan de helft van de waarde van het huis is. Maar nu de huizenprijzen exploderen, kan die renteopslag misschien omlaag. Zelfs als je 0,1% minder hoeft te betalen, scheelt dat op een hypotheek van € 300.000 al € 300 bruto per jaar! Meer weten? Vraag het een Erkend Financieel Adviseur!

2. Bespaar op je verzekeringen

Veel mensen kijken nauwelijks om naar hun verzekeringen wanneer ze die eenmaal hebben afgesloten. Jammer, want daardoor laten ze soms wel honderden euro’s per jaar liggen. Schadeverzekeringen zijn de afgelopen jaren flink duurder geworden, maar de verschillen tussen de aanbieders zijn groot. Daardoor betaal je voor de ene inboedel-, opstal- of autoverzekering soms wel twee keer zoveel als voor de andere. Een Erkend Financieel Adviseur helpt je graag om uit te zoeken of jij kunt besparen.

3. Sluit een nieuw energiecontract af

Je kunt nog altijd flink besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Dat geldt in het bijzonder als je al jaren bij dezelfde club zit. Gemiddeld bespaar je dan al snel € 150 per jaar. En met een beetje geluk krijg je ook nog een leuk cadeau van je nieuwe leverancier!

4. Bespaar op energie

Aardgas wordt de komende jaren flink duurder. Dat komt (vooral) omdat de belasting omhoog gaat. Dus is het slim om je gasgebruik goed onder controle te houden. Bijvoorbeeld door te gaan koken op inductie. Maar het kan ook door je warmwaterverbruik te verlagen en de verwarming van je huis te optimaliseren. Douche daarom bij voorkeur niet langer dan vijf minuten en gebruik de elektrische waterkoker als je heet water nodig hebt. Dat scheelt ook nog eens in je waterverbruik. Plaats verder radiatorfolie achter de verwarmingselementen, zet de verwarming overdag niet te hoog en draai ‘m een uurtje voordat je naar bed gaat naar 15 graden.

5. Zeg abonnementen op

Of het nu gaat om een tijdschrift dat je maar half leest, de sportschool waar je zelden naartoe gaat of die loterij waar je toch nooit iets wint. Abonnementen kosten vaak meer dan ze opleveren. Ga er dus weer eens kritisch doorheen. Zeg op wat je eigenlijk niet nodig hebt en koop desgewenst af en toe een tijdschrift of lot in de winkel. Als je toch bezig bent, kijk dan ook even naar je abonnementen voor internet, tv en telefonie. De kans is groot dat je ook daarop kunt besparen!

Erkend Financieel Adviseur helpt je besparen

Wil jij weten of je kunt besparen op je hypotheek of verzekeringen? Neem dan even contact op met een Erkend Financieel Adviseur. Als expert op het gebied van financiële zaken kan die je verder helpen. Met onze handige zoekmachine vind je er snel een bij jou in de buurt.

Meer nieuws en tips over leven en wonen

Een jong stel is aan het verhuizen
  • Huis kopen
  • Hypotheek
  • Starters
  • Woningmarkt 2024
  • Woonlasten
Als je overweegt om je eerste stap te zetten op de woningmarkt, vraag je je misschien af wat voor...