Overslaan en naar de inhoud gaan

Coronahaarden in Europa: wat dekt jouw reisverzekering?

Corona en je reisverzekering
  • Corona
  • Leven
  • Verzekeren

Coronahaarden in Europa: wat dekt jouw reisverzekering?

Op steeds meer plaatsen in Europa ontstaan nieuwe coronahaarden. Vaak in populaire vakantielanden, zoals in Spanje, Frankrijk, België, Kroatië en Portugal. Ben jij van plan om naar het buitenland op vakantie te gaan? Check dan goed of jouw reisverzekering nog wel dekking biedt.

Als het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt om naar een bepaald land op vakantie te gaan, is dat bij de meeste verzekeraars geen geldige reden voor annulering. Sterker nog, als je toch afreist naar een land dat code oranje heeft, heb je vaak helemaal geen dekking op je reisverzekering.

Van geel naar oranje

Verandert de kleurcode tijdens jouw buitenlandse vakantie van geel naar oranje, dan bieden de meeste verzekeraars wel dekking. Je moet dan wel zo snel mogelijk terugkeren naar Nederland.

Op de speciale website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je zien welke landen momenteel welke kleurcode hebben.

Zelf ziek

Maar wat als je afreist naar het buitenland en zelf ziek wordt? In dat geval kun je voor spoedeisende zorg terugvallen op je basiszorgverzekering. Die vergoedt in principe de kosten in het buitenland tot het bedrag dat je daarvoor in Nederland kwijt zou zijn. Heb je ook een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je misschien meer vergoed als de kosten hoger zijn. Controleer je polis dus goed.

Meer informatie

Kom je er niet helemaal uit of twijfel je of bovengenoemde en eventueel andere verzekeringen wel voldoen tijdens jouw buitenlandse trip? Check het dan even bij een Erkend Financieel Adviseur. Die helpt je graag bij al je vragen over verzekeringen en andere financiële producten.

 

Meer nieuws en tips over leven en wonen

Moeder en dochter zitten aan de keukentafel, met daarop een spaarpot en muntgeld.
  • Financiële Toekomst
  • Goed met geld
  • Kinderen
  • Leven
De Week van het geld loopt dit jaar van 11 tot 15 maart. In die week geven docenten en gastsprekers...