Jongetje houdt biljet van 5 euro omhoog

Goed met geld in 2021

Sparen en bezuinigen staan traditioneel bovenaan de lijstjes met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar net als meer bewegen en stoppen met roken, is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Om je hierbij te helpen, heeft LevenWonen een aantal praktische tips voor je verzameld. Doe er je voordeel mee en wordt ook Goed met geld in 2021!

Financiële zaken? Niet vooruitschuiven, maar aanpakken!

Financiële zaken zijn ingewikkeld, niet leuk, kosten tijd en veroorzaken stress. Herken jij je in deze uitspraken? Dan moet je dit artikel echt even lezen. Want als je je kop in het zand steekt, krijg je daar later misschien spijt van.

Vijf tips om te besparen in 2021

Zoals elk jaar hebben veel mensen ook in 2021 het goede voornemen om te besparen op hun uitgaven. Maar waar begin je? Om je op weg te helpen, heeft de redactie van LevenWonen vijf goeie tips voor je op een rij gezet.

Huis meer waard? Hypotheekrente omlaag!

De huizenprijzen zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Betaalde je vijf jaar geleden gemiddeld zo’n € 250.000 voor een huis, inmiddels is dat een ton meer! Daardoor bestaat de kans dat je minder hypotheekrente hoeft te betalen.

Geld verdienen door te besparen op je verzekeringen

Verzekeringen zijn supersaai. Althans, dat vinden veel Nederlanders. Maar als we je nou vertellen dat je binnen een uurtje misschien wel honderden euro’s kunt besparen?

Besparen op je hypotheek, hoe doe je dat?

Woonlasten zijn een belangrijk onderdeel van je vaste uitgaven. Gemiddeld besteden Nederlanders met een koophuis er ongeveer 30% van hun inkomen aan. Maar wist je dat veel mensen met een hypotheek kunnen besparen op hun maandelijkse kosten? Misschien jij ook wel!

Besparen door te schenken

Het klinkt misschien gek: besparen door geld weg te geven. Toch kan het jouw kinderen veel geld schelen als je nu al een deel van je vermogen overhevelt. In dit artikel staan we stil bij drie mogelijkheden.

Besparen door bewust te leven

Veel Nederlanders hebben zich voorgenomen om komend jaar beter op hun financiën te letten. Geldt dat ook voor jou? In dit artikel hebben we een paar tips voor je op een rij gezet.

Kun jij besparen op je overlijdensrisicoverzekering?

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen (afgekort orv’s) zijn jarenlang flink gedaald. In veel gevallen zijn de premies de helft minder dan 10 of 20 jaar geleden. Heb jij jouw orv nog niet overgesloten? Dan kan het lonen om te onderzoeken of je dat alsnog moet doen.

Hypotheek onderhouden loont!

Een eigen huis is waarschijnlijk het duurste dat je ooit koopt. En de hypotheek ervoor heeft vaak tientallen jaren invloed op je financiën. Dan is het toch raar als je er nooit meer naar omkijkt?

Besparen door hypotheekrente te middelen

Wil jij van je (relatief) hoge hypotheekrente af? Maar betaal je liever niet in één keer een flinke boeterente? Dan kan rentemiddeling interessant voor je zijn.

Sparen, aflossen of investeren in duurzaamheid?

Als je meer inkomsten hebt dan uitgaven, houd je geld over. Maar wat doe je ermee? Sparen, je hypotheek aflossen of je huis verduurzamen?

Besparen op energiekosten, hoe doe je dat?

De kosten voor gas en elektriciteit vormen een flink deel van je woonlasten. Weet jij hoe je daarop kunt besparen?

Erkend Financieel Adviseur helpt je met al jouw financiële vragen!

Heb jij een vraag over je hypotheek, je verzekeringen of een ander financieel onderwerp? Maak dan eens een afspraak met een Erkend Financieel Adviseur. Als specialist kan die alle relevante zaken voor je op een rij te zetten.